
Піца з лаваша з креветками та тофу
Таку піцу можна назвати ще "лінивою". Жартома звичайно ж. Насправді лінива вона, тому що приготувати піцу всього за 10-15 хвилин при наявності мінімальних інгредієнтів і не замішуючи тісто - це справа легка і вартісна. Рецепт такої піци підійде тим, хто вже ніяк не хоче довго возитися на кухні з тістом, але і воліє з'їсти домашню піцу, ніж замовляти її десь додому. Якщо вже пішло на те, то ви можете замінити будь-який інгредієнт на інший, якщо вам не до смаку креветки або, наприклад, тофу. Тільки от той же тофу робить страву дуже м'якою і лаваш виходить вже не таким сухим, як був до приготування страви. Тож швидше до справи!
Ingredients
Креветки заморожені очищені
200 г.
Олія оливкова
1 ст. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Лаваш тонкий
2 шт.
Базилік свіжий
15 г.
Орегано сухий
0,25 ч. л.
Кріп сухий
0,25 ч. л.
Сир тофу
100 г.
Томатна паста
4 ст. л.
Часник
1 зубчик
Сіль
0,5 ст. л.
Preparation steps
01
Взяти лаваш, креветки заморожені, сир тофу, свіжий базилік, часник, спеції (орегано, кріп, перець), томатну пасту, оливкову олію.
02
У томатну пасту видавити зубчик часнику, далі додати сіль, оливкову олію, і ретельно перемішати.
03
Лист лаваша викласти на деко і змастити томатним соусом. Поверх викласти другий лист і також змастити соусом.
04
Накришити руками сир тофу по всій поверхні лаваша, рівномірно розподілити.
05
Зверху викласти розморожені креветки і посипати сухим кропом, чорним перцем і орегано. Побризкати піцу оливковою олією і поставити на 10 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
06
Готову піцу посипати базиліком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores