
Козинаки
Ну хто ж не любить цю чудову грузинську солодкість? Дивно, як кулінари змогли приготувати такий смачний десерт всього лише з волоських горіхів і меду. У Грузії козинаки традиційно подають до новорічного столу. Іншими словами можна сказати, що це грузинська халва, яку роблять з горіхів крупного помолу. Чудовий смак козинак багато хто пам'ятає ще з дитинства. Чому б не спробувати "переплюнути" заводські козинаки і не приготувати їх самому? Тим більше, що це досить просто робиться. Козинаки відразу ж припадуть до смаку вашому дітям. А такий чудовий десерт можна подавати і за святковий стіл, тому що козинаки до вподоби багатьом.
Ingredients
Цукор
2 ст.
Вода
1 ст.
Сироп кукурудзяний
1 ст.
Арахіс
4 ст.
Масло вершкове
1 ст. л.
Ваніль
1 ч. л.
Сода
1 ч. л.
Preparation steps
01
У каструлю з товстими стінками налити воду, сироп, всипати цукор. Поставити на вогонь. Нагріти до 121°С (використовувати термометр для приготування цукерок).
02
Додати арахіс, варити до температури 165°С. Поступово додати вершкове масло і ваніль. Ретельно перемішати. Додасть соду, знову перемішати.
03
Викласти суміш на пергамент, змащений маслом, дати час застигнути. Після застигання, поламати на шматочки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores