Кекси "Метелики" - Image

Кекси "Метелики"

Number of servings: 6Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Кекс - солодкий кондитерський виріб з дріжджового або бісквітного тіста, в яке зазвичай додають родзинки, джем або горіхи. Смак і простота приготування кексів не може зрівнятися з жодною іншою випічкою. Традиційно кекси випікаються прямокутної або круглої форми. Але кондитери ніколи не переставали експериментувати над формами. Однією з нових форм для традиційних кексів була обрана форма метеликів. Метелики дуже подобаються і дорослим, і дітям. У холодні зимові вечори прекрасний кондитерський виріб у формі метелика кожному нагадає про відпочинок у літній сезон. Повітряні кекси-метелики - це просто казка, причому, що естетично, що за смаковими даними.

Ingredients

Борошно

150 г.

Цукор

110 г.

Вершкове масло

90 г.

Яйця

2 шт.

Молоко

2 ст. л.

Ванільний цукор

1 ч. л.

Розпушувач

0,5 ч. л.

Цукрова пудра

за смаком

Полуничний джем

150 г.

Збиті вершки

150 г.

Preparation steps

01

Міксером збити масло з цукром, яйцями і молоком. Додати борошно, розпушувач, ваніль і замісити тісто.

02

Тісто викласти у формочки, а форми поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати кекси близько 25-30 хвилин. Потім кекси вийняти з форм і остудити.

03

Зрізати верхівки з кексів і розрізати верхівки навпіл.

04

Кекси змастити джемом, а зверху полити збитими вершками. У вершки вставити по половинці зрізаних "кришечок" з кожного боку, щоб вийшли "крильця". Наприкінці трохи присипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кекси "Метелики" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua