
Різдвяні пряники "будиночки"
Як приємно готуватися до новорічних свят. Приготування до новорічних свят занурює нас в особливий світ, світ дива і казок. Немає людей, які не люблять новорічні свята. Тому пропонуємо вам оригінальний рецепт різдвяних пряників "будиночки". Ці печива за смаком дуже сподобаються всім вашим членам сім'ї. Адже, виглядають вони дуже по-домашньому. Оформлено печиво у вигляді будиночка, на даху якого багато снігу, а у вікні видно свічку. Адже, Різдво - це саме сімейне і тихе свято. Тому різдвяні пряники "будиночки", дизайн яких нагадує тиху домашню атмосферу, дуже добре підійдуть в якості десерту на різдвяний стіл.
Ingredients
Мед
400 г.
Цукор
400 г.
Смалець
250 г.
Мелена кориця
2 ст. л.
Імбир мелений
2 ст. л.
Борошно вищого гатунку
750 г.
Житнє борошно
250 г.
Яйця
5 шт.
Сода
3 ч. л.
Молоко
0,5 л.
Цукрова пудра
500 г.
Лимонний сік
1 ч. л.
Кип'ячена вода
2 ст. л.
Preparation steps
01
Цукор, мед, смалець і спеції покласти в каструлю і на повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити суміш до кімнатної температури.
02
Потім додати яйця, соду, молоко, борошно і замісити тісто. Тісто має постояти добу в холодильнику.
03
Потім розкачати тісто (близько 4 мм.) і вирізати фігурки "будиночків", випікати при температурі близько 180°C до золотистого кольору.
04
Для прикраси "будиночків" білок злегка збити, потім поступово додати цукрову пудру, лимонний сік і збивати міксером близько 5 хвилин.
05
Додати суміш у кондитерський мішок і намалювати контур, а також декор будиночка (вікна, двері, бурульки).
06
Для заповнення контуру будиночка потрібно розвести глазур до більш рідкого стану. Для цього додати 2 ст. л. звичайної, трохи теплої кип'яченої води. Така глазур буде добре розтікатися по прянику.
07
Отриманий малюнок сохне близько 2-х годин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores