Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі) - Image

Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)

Number of servings: 2Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Зрази - традиційна страва української, литовської, білоруської та польської кухні, що представляє собою котлету з начинкою. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", оскільки в 17-му столітті зрази готували із цілого шматочка м'яса, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Зараз зрази готують в основному із фаршу: м'ясного, рибного, овочевого. Завдяки начинці зрази за смаковими якостями цікавіше звичайних котлет. В якості начинки можуть використовуватися сир, яйця, гриби, овочі. Основа зраз у запропонованому рецепті - свинячий фарш, а начинка - натерта на тертці картопля. Особливість цього рецепту в тому, що зрази спочатку обсмажуються, а потім доводяться до готовності у мікрохвильовці.

Ingredients

М'ясо (філе свинини)

400 г.

Сіль

за смаком

Картопля

4 шт.

Зелена цибуля

10 г.

Зубчик часнику

1 шт.

Олія

30 г.

Паніровочні сухарі

50 г.

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Спочатку картоплю необхідно натерти на тертці, бажано на крупній. Додати до картоплі зелену цибулю та часник, пропущений через часниковий прес.

02

Далі зробити м'ясний фарш. Для цього мясо перемолоти на м'ясорубці. Мясний фарш посолити, перемішати, та розділити на маленькі кульки, далі сформувати з них коржики. На кожен коржик викласти начинку з картоплі, та защіпити у вигляді пиріжка.

03

Обваляти їх в паніровочних сухарях та обсмажити на олії на сковороді. Потім перекласти зрази з картоплею в посуд для мікрохвильової печі, та готувати на максимальній потужності ще 5-7 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі) – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua