Запіканка з цвітної капусти з шинкою  - Image

Запіканка з цвітної капусти з шинкою

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт приготування запіканки з цвітної капусти з шинкою. Така запіканка буде дуже до речі до вашого столу якщо ви наприклад скликали сьогодні до себе гостей . Вона й готується не дуже довго , тому її можна встигнути спекти навіть за дружніми посиденьками . Запіканка за смаком виходить дуже смачна і ситна , а ще її можна розкласти кажому на тарілку у вигляді порційних шматків і таким чином вживати як самостійне блюдо. Такий запіканці будуть раді всі , навіть ваші діти. Вони прекрасно сприймуть новину про майбутню запіканці як вечері . Тому рекомендуємо не втрачати часу, а швидше приступати до приготування цієї страви.

Ingredients

Цвітна капуста

1 кг

Шинка

300 г

Цибуля

1,5 шт.

Сир твердий

200 г

Рослинна олія

2 ст.л.

Вершкове масло

50 г

Кріп

2 гілочки

Молоко

1,5 склянки

Яйця

3 шт.

Часник

2 зубчики

Сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Preparation steps

01

У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть.

02

Тим часом цвітну капусту розділіть на суцвіття.

03

Опустіть капусту в киплячу воду і проваріть 4-5 хвилин - вона не повинна зваритися повністю, а лише злегка розм'якшитися. Відкиньте капусту на друшляк і дайте стекти воді.

04

Цибулю дрібно порубіть. Шинку наріжте кубиками

05

Влийте у велику сковороду рослинну олію, слідом покладіть шматочок вершкового масла, розтопіть його і на цій суміші олій підсмажте цибулю до м'якості приблизно 3-4 хвилини.

06

Слідом додайте шинку і обсмажте, помішуючи, ще 2 хвилини.

07

Потім викладіть на сковороду капусту і обсмажте все на середньому вогні ще приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

08

Перекладіть капусту з шинкою у форму для запікання. Посоліть, поперчіть капусту і посипте дрібно нарізаним кропом.

09

Сир натріть на середній тертці.

10

Духовку нагрійте до 180°C.

11

Для заливки дуже дрібно порубіть  часник і покладіть в глибоку миску. Туди ж розбийте яйця, посоліть, поперчіть і злегка збийте виделкою. Слідом влийте молоко і ще раз все збийте.

12

Вийшла сумішшю залийте капусту з шинкою, зверху густо посипте тертим сиром.

13

Випікайте страву  приблизно 30-40 хвилин - поки не схопиться заливка і на страві не утвориться сирна скоринка.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Запіканка з цвітної капусти з шинкою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua