Тартіфлет - Image

Тартіфлет

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Ingredients

Картопля

1 кг.

Цибуля

1 шт.

Сир

200 г.

Бекон

250 г.

Біле сухе вино

100 мл.

Сметана

4 ст. л.

Вершкове масло

за смаком

Чебрець

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

02

Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

03

Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

04

Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

05

Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

06

Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Тартіфлет – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua