
Піца "Стромболі"
Стромболі - це назва острова з однойменним діючим вулканом на ньому. Також це назва морської битви сімнадцятого століття, в якому французи завдали поразки голландсько-іспанському флоту. Воно увійшло в історію, як битва при Стромболі. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати не зовсім звичайну піцу. Існує цікава версія походження цієї піци. І пов'язана вона з виходом італо- американського фільму " Стромболі" на широкі екрани в 1950 році. Справа в тому, що вперше така піца була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон США. Після виходу даного фільму власник ресторану вирішив дати своєму винаходу звучну назву "Стромболі". Так з'явилася нова страва.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pizza Dough
250 г.
Marinado Tomato Paste 25% 460ml
200 мл.
Slavia Mozzarella Cheese 50%
200 г.
Salami Extra Sausage
100 г.
Argal York Sandwich Ham
100 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
1 шт.
Parsley 70g
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Preparation steps
01
Тісто розкачати, викласти на змащене олією деко.
02
Тісто змастити томатною пастою, залишити краї не змащеними.
03
На соус покласти половину порції натертої моцарели, зверху - нарізані шинку і салямі. Посипати тертою моцарелою.
04
Виделкою збити яйце. Змастити яйцем вільні края тіста і загорнути майбутню піцу в рулет.
05
Змастити збитим яйцем, посипати нарізаною петрушкою, зробити надрізи ножем уздовж рулету.
06
Поставити піцу запікатися в розігріту духовку протягом 10 хвилин на температуру 150°C.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores