Кабачковий хліб - Image

Кабачковий хліб

Number of servings: 5Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Напевно, вже існує так багато різних рецептів випікання хліба і самого тіста, що складно здивувати зараз кого-небудь новим рецептом. І все таки ми спробуємо це зробити. Це хліб з кабачків. Хоча й пора для такої страви - ​​всього лише осінь (так як в інший час року кабачки знайти достатньо проблематично), тому якщо у вас є можливість, не пропустіть шанс спробувати приготувати кабачковий хліб. Тому що він не просто має незвичайний смак, а й насичений вітамінами, якими потрібно запасатися при будь-якому зручному випадку. Якщо говорити конкретно про кабачки, то вони хороші навіть для тих, хто страждає проблемами кишечника. Адже він настільки ніжний, що не зашкодить вашому організму.

Ingredients

Борошно

400 г.

Кабачок

400 г.

Свіжі дріжджі

15 г.

Олія

25 г

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Вершкове масло

65 г.

Preparation steps

01

Кабачок почистити, натерти на великій тертці, посолити та викласти в друшляк на 20 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Окремо дріжджі розчинити в 1 столовій ложці теплої води, дочекатися утворення бульбашок на поверхні. Далі просіяти борошно в чисту миску зі щіпкою солі, додати до неї віджатий кабачок.

02

Потім додати до борошна 1 столову ложку олії, розчинені дріжджі та трохи меленого перцю. Почати місити. Спочатку може здатися, що в тісті мало рідини, але кабачок при замішуванні буде виділяти все більше і більше соку, тому не потрібно поспішати підливати воду. Скоріш за все потрібно буде додати ще борошна. Додавати її по 1 столовій ложці, та місити поки тісто не стане еластичним, але, в той же час, трохи липким. Змастити тісто олією, покласти до миски та поставити в тепле місце на годину. За цей час воно збільшиться в два рази, стане ще більш повітряним та липким.

03

Змастити руки маслом та сформувати з тіста хліб. Покласти його у форму та залишити на 20-30 хвилин ще підійти. Духовку розігріти до 220°С та випікати хліб 30-40 хвилин. Коли верхня скоринка зарум'янится, перевірити готовність хліба зубочисткою - вона повинна виходити сухою. Ще гарячий хліб змастити вершковим маслом та дати охолонути

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кабачковий хліб – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua