
Краківський сирник
Рецепт краківського сирника дуже схожий на рецепт чіз-кейка. Власне, це і є чіз-кейк, тільки от назва залишилася наша, більш зрозуміла. Як і будь-яка вигадлива і вишукана страва, краківський сирник займе у вас не так уже і мало часу і сил, тому до сімейної повсякденної вечері його навряд чи приготуєш, хіба що у вас достатньо вільного часу. Але ось до свята ця страва буде в самий раз. По-перше, як будь чіз-кейк, він дуже м'який і повітряний. По-друге, виглядає він досить презентабельно і цікаво, особливо квадратики зі смужок тіста і глазурі. А якщо ще й прикрасити будь-якими фруктами, то отримаємо справді чудову страву.
Ingredients for the recipe
Ingredients
7 Flour 1kg
250 г.
Peipeile 3D Dinosaurs in Egg Modeling Dough 3 Colors
1 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
250 г.
Cottage Cheese 9%
1 кг.
Dr. Oetker Potato Starch 75g
3 ст. л.
Raisins
100 г.
Lemon
1 шт.
Mriya Vanilla Sugar 10g
2 пакета
Ovostar Liquid Egg Yolk Mix 1kg
1 шт.
Ovostar Liquid Egg White Mixture 1kg
1 шт.
Dobryk Baking Powder
1 ч. л.
Preparation steps
01
Розм'якшене масло (125 г.) добре розтерти з цукровою пудрою (100 г.). В отриману масу додати 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем і замісити тісто.
02
Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
03
Для начинки 8 яєць розділити на білки і жовтки. Білки збити, наприкінці збивання додати 50 г. цукру.
04
Кисломолочний сир добре розтерти блендером з маслом (100 г.), цукром (200 г.) і ванільним цукром (1 пак.) до стану крему. Поступово вводити 8 жовтків, не припиняючи розтирати. Повинна вийти однорідна масса. Після цього додати в неї збиті білки, 3 ст. л. крохмалу, родзинки і обережно перемішати ложкою.
05
Від тіста відокремити третю частину і відправити її назад в холодільник. Тісто, яке залишилось, розкачати в тонкий пласт, укласти в злегка змащену маслом форму. Злегка запекти його в розігрітій до 170°C духовці протягом 15 хвилин.
06
На запечене тісто викласти творожну масу. Тісто, яке залишилось у холодильнику, тонко розкачати, вирізати смужки і викласти на сир. Змастити пиріг жовтком і випікати при температурі 170°C 50-60 хвилин.
07
Для глазурі розтерти 150 г. цукрової пудри з 1 яєчним білком. Поступово додавати лимонний сік і продовжувати розтирати, поки не вийде однорідна біла маса.
08
Залити пиріг прямо у формі і поставити в холодильник на пару годин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores