Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі - Image

Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

В період розвитку Стародавнього Риму було прийнято змішувати родзинки, горіхи, гранат з ячмінним пюре. Так був придуманий кекс, який зараз став дуже популярним по всьому світу. Згідно з сучасними рецептами приготування цього десерту, випікати його потрібно з бісквітного або дріжджового тіста. А найпоширенішими добавками є горіхи, джеми або варення, сухофрукти і свіжі фрукти, шоколад. Як стверджують історики, наймасовіше поширення кекс отримав в 16 столітті, коли з'явився цукровий пісок. Його постачали з американських колоній. А через те, що цукор сприяє довгому зберіганню фруктів, то саме завдяки цьому кекси і стали улюбленим десертом багатьох країн, кожна з яких додавала свої традиційні інгредієнти.

Ingredients

Яйце

3 шт.

Цукор

130 г.

Какао

30 г.

Сіль

3 г.

Масло вершкове

100 г.

Борошно

140 г.

Розпушувач (пакетик)

1 шт.

Ванільний цукор

10 г.

Шоколад

100 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно збити яйця, сіль, ванільний цукор, цукор, какао в пишну пінну масу, потім додати до них м'яке вершкове масло, і збити знову. Змішати розпушувач та борошно, невеликими порціями додавати до масляно-яєчної маси.

02

Потім в скляну форму вилити підготоване тісто, поставити в мікрохвильову пічку, при максимальній потужності витримати 5 хвилин, потім, після вимикання печі не відкривати її ще близько 7 хвилин, за цей час кекс "дійде" та "дозріє".

03

Далі потрібно на водяній бані, або в НВЧ-печі розпустити шоколад для глазурі, обмастити нею кекс.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min