
Мигдальне борошно
Пропонуємо приготувати сьогодні домашнє мигдальне борошно. Не у всіх магазинах можна його зустріти, тим не менше мигдальне борошно є незамінним інгредієнтом в багатьох рецептах. Без мигдального борошна неможливо уявити чудові французькі страви. Також мигдальне борошно можна використовувати при дієтичному харчуванні, коли на рахунку кожен шматочок випічки. Її можна додавати в дитяче харчування або просто посипати салати, привносячи тим самим нотку вишуканості і витонченого горіхового смаку в свою повсякденність. Тому приготуйте борошно про запас і тоді воно буде у вас завжди під рукою. Приготувати його самостійно дуже просто. Тому пропонуємо приступити до приготування.
Ingredients
Мигдаль
400 г.
Вода кип'ячена
2 л.
Preparation steps
01
Ретельно промити горіхи під проточною водою.
02
Далі мигдальні горіхи висипати в миску і залити окропом. Залишити на 10 хвилин.
03
Злити воду і потримати горіхи близько хвилини під струменем холодної води.
04
Після знову залити горіхи окропом і залишити ще на 10 хвилин.
05
Потім всю воду злити і зняти шкірку з горіхів.
06
Горіхи викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало всю воду. Перекласти мигдаль на деко і сушити в духовці при температурі близько 100°C протягом 20 хвилин, можна періодично помішувати.
07
Коли мигдаль стане золотистого кольору, вийняти з духовки і залишити охолонути.
08
Засипати в кавомолку по 50 г. горіхів і молоти не довше 10 секунд, інакше горіхи можуть виділити масло і маса загусне.
09
Подрібнений мигдаль просіяти через сито середніх розмірів. Великі частинки горіхів знову перемолоти в кавомолці.
10
Борошно зберігати не довше 30 днів у скляній банці. Якщо необхідно продовжити термін зберігання, то зберігати в пластмасовому контейнері в морозилці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores