
Вареники староруські
Багато віків тому, скуштувавши турецьку дюшвару, наші предки придумали нову страву. З того часу вареники зайняли одну із головних позицій в украинскій кухні. В багатьох областях країни вони стали обрядовою стравою Так , на второй день свадьбы в старину подружки невесты приходили в гости к молодой с варениками , а женщины несли вареники породіллі. Ми пропонуємо вам приготувати цю страву по старинному рецепту під назвою вареники староруські. Пухке м яке тісто в поєднанні з начинкою із ліверу, жареної цибулі і сушених грибів в котрий таз підтвердили примовку, що шлях до серця чоловіка проходить через шлунок. Побалуйте свого коханого нашими варениками!
Ingredients
Серце яловиче
100 г.
Легені яловичі
200 г.
Гриби сушені
4 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Масло вершкове
1 ст. л.
Борошно пшеничне
1,5 ст.
Молоко
1,5 ст.
Яйце куряче
2 шт.
Цукор
1 ч. л.
Олія рослинна
1 ст. л.
Сметана
0,5 ст.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
У холодній воді промити легеню і серце. Зварити, після прокрутити через м'ясорубку. Подрібнити цибулю, обсмажити на сковороді в олії, додати до меленого ліверу. Обсмажити масу з цибулі та ліверу.
02
Помити сушені гриби, зварити, дрібно нарізати, обсмажити і додати у фарш.
03
Змішати в мисці воду, молоко і сіль. На стіл висипати борошно гіркою, зробити в центрі ямку, вливати поступово молочну суміш і розбити яйця. Замісити тісто. Додати рослинну олію.
04
Розкачати тісто качалкою, вирізати кола. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї. Варити в підсоленій воді. При подачі прикрасити свіжою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores