
Тушкована курка з фініками
Курка з фініками (основна страва арабів) - це якраз той рецепт, який здивує ваших гостей за святковим столом. Арабська нотка у вашому меню внесе своє яскраве доповнення. Сухофрукти, як і приправи, в східній кухні є основними інгредієнтами, особливо фініки (вони найулюбленіші) і у свіжому, сушеному і у в'яленому вигляді - фрукт користується великою популярністю. Для нас м'ясо з додаванням сухофруктів, на перший погляд здасться незвичайним поєднанням, але спробувавши курку з цим сухофруктом, буде зрозуміло, що в доповненні з соусом - це неймовірно смачно. Східний мотив на вашій кухні стане частим і довгожданим гостем, ось побачите!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Kurka Po-Domashnomu Chicken Drumstick
1 шт.
7 Flour 1kg
2 ст. л.
Onion
600 г.
Ronik Dates 1kg
200 г.
Food Studio Chicken Broth 500ml
700 мл.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
5 ст. л.
Aromatika Jasmine Essential Oil 5ml
1 ст. л.
Badia Cinnamon Sticks 14.2g
1 шт.
Eco Turmeric 20g
3 г.
Spice Cumin Ground
1 ч. л.
Ginger
1 ч. л.
Badia Ground Cayenne Pepper 49.6g
за смаком
Cilantro 70g
20 г.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Спочатку зробити суміш, в якій будуть змочуватися шматочки курки: борошно просіяти, до нього додати сіль і перець. Тушку помити і нарізати на порційні шматки. Далі обваляти їх в приготованій суміші.
02
Обсмажити м'ясо в каструлі на середньому вогні (за часом це приблизно 15 хвилин). Коли скоринка підрум'яниться, перекласти птицю в чисту посудину.
03
У каструлі, де готувалася курка, обсмажити цибулю. До неї додати прянощі: кумин, імбир, корицю, куркуму, кайенський перець і готувати до появи аромату (близько 1 хвилини).
04
Залити суміш із цибулі та спецій бульйоном і лимонним соком, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.
05
Зверху цибулі викласти шматочки курки і на середньому вогні тушкувати 20 хвилин, якщо м'ясо не повністю приготується за цей час, то можна його тушкувати ще хвилин десять. Готову курочку перекласти на тарілку.
06
У сік, який утворився та загустів, додати фініки і 2 ст. л. лимонного соку. Готувати 3 хвилини, для того, щоб фініки як слід розігрілися. Полити курку, отриманим соусом і посипати її кінзою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores