Курка з шафраном та фісташками - Image

Курка з шафраном та фісташками

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Курка з шафраном і фісташками - нескладна в приготуванні, але при цьому оригінальна і смачна страва. У запропонованому рецепті використовується дуже цікавий маринад, який потім разом із куркою викладається на деко і запікається у духовці. Інгредієнти цього маринаду - настій шафрану, лимонний сік, оливкова олія, тертий імбир, кориця і паприка. Погодьтеся: поєднання дуже цікаве, чи не так? Час на маринування курки можна варіювати: від тридцяти хвилин до доби. За бажанням на етапі приготування, коли шматки курки посипають фісташковими крихтами, можна намазати їх медом. Мед додасть в страву свої смакові нотки.

Ingredients

Курячі стегенця

2 кг.

Оливкова олія

100 г.

Цибуля

2 шт.

Імбир

20 г.

Кориця

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Шафран

за смаком

Лимони

2 шт.

Фісташки зелені

50 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Стегенця розрубати на стегна і ніжки. Цибулю крупно нарізати. Імбир натерти на дрібній тертці. Шафран залити окропом (50 г.) і дати настоятися протягом двох-трьох хвилин.

02

У глибокій мисці замаринувати куряче м'ясо з настоєм шафрану, лимонним соком, оливковою олією, тертим імбиром, корицею і паприкою. Перемішати м'ясо як слід.

03

Посолити, приправити чорним перцем, перемішати ще раз і дати промаринуватися 30 хвилин.

04

Курку з усіма овочами і маринадами перекласти на деко, рівномірно розподіливши по його площі. Вичавлені лимони можна відправити разом з усім іншим на деко.

05

Деко поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 35 хвилин.

06

Розтерти в ступці зелені фісташки до стану дрібної крихти. Дістати м'ясо, посипати фісташковими крихтами, потримати в духовці ще 10 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min