
Запечені овочі з часником і пармезаном
Овочі мають дуже багато плюсів. По-перше, свіжі овочі несуть нам величезний запас вітамінів. У літню пору ними потрібно запасатися на весь рік. По-друге, овочі досить низькокалорійні. Їх можна їсти не побоюючись за фігуру і зайві кілограми. Як же краще приготувати овочі, щоб їх корисні властивості не були втрачені? Звичайно ж запекти. Адже страви, приготовлені в духовці, зберігають вітаміни у великій кількості. А якщо ще й додати до них часник для аромату і пармезан для м'якого смаку, то ви отримаєте чудову страву, яка радує око своїм виглядом і подарує вам приємний смак. Ви можете також додати зелень, прикрасивши нею страву перед подачею.
Ingredients
Часник
50 г.
Картопля
330 г.
Цибуля
200 г.
Помідори
300 г.
Цукіні
200 г.
Олія оливкова
20 мл.
Італійські спеції
10 г.
Перець чорний мелений
5 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 220°C градусів. З часнику зрізати верхівку, а кожен зубчик трохи надрізати. Загорнути його у фольгу.
02
Картоплю добре помити і нарізати на четвертинки. Цибулю очистити від лушпиння і розрізати на 4 частини. Помідори помити, розрізати на кілька частин. Цукіні помити і розрізати на кілька скибочок.
03
У мисці змішати оливкову олію, спеції і перець. Додати овочі і добре перемішати. Покласти овочі в духовку, додати сіль і запікати близько 30 хвилин. Дістати овочі та часник. Часник розпакувати, видавити зубчики на овочі і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores