
Горбуша, запечена в духовці
Перед вами рецепт горбуші, запеченої в духовці з томатною пастою і овочами. Це зовсім не складне, але оригінальне блюдо з пікантним смаком. Горбуша, приготована таким чином виходить неймовірно ніжна і не суха. Для томатного соусу в даному рецепті рекомендується брати рідку томатну пасту. Якщо ж у вас вона густа, то розбавте її водою. Якщо ж навпаки ви взяли аж надто рідку пасту, то можете додати буквально одну чайну ложку просіяного борошна і тоді соус загусне. Рибу можна використовувати також лосось і форель (або менш жирні сорти, якщо ви дотримуєтеся дієти), а крім помідорів непогано підійде солодкий перець. Подавати горбушу, запечену в духовці можна як окрему страву або ж з гарніром (наприклад рис або картопляне пюре).
Ingredients
Борошно пшеничне
20 г
Горбуша (або лосось)
400 г
Цибуля
100 г
Паста томатна
100 г
Помідори
220 г
Цукор
5 г
Сіль
за смаком
Часник
1 зуб.
Preparation steps
01
З стейків горбуші видалити всі кістки і розрізати стейки на половинки. На пласку тарілку просіяти борошно і сіль. Сковорідку з олією розігріти. Кожну половинку обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки.
02
Помідори помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і подрібнити. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю і часник кілька хвилин.
03
Додати в сковороду томатну пасту, сіль, цукор, помідори. Тушкувати кілька хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.
04
У форму або індивідуальні формочки для запікання в духовці викласти рибу і залити її соусом. Запікати близько 20 хвилин. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores