Кутя пшенична - Image

Кутя пшенична

Number of servings: 6Cooking time: 3 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Здавна ще наші пра-прабабусі готували в ніч на Святий вечір дванадцять страв. Перед Різдвом був суворий піст, а в ніч Різдва Христового можна було розговітися. Тоді-то й ставили на стіл багато різних не пісних страв. Але головним завжди була кутя. Її довго і ретельно готували. І починали це робити ще за кілька днів. Щоб добре розтерти мак в макогоні, зварити зерна пшениці. Але страва було того варта, адже це головна страва в таке велике свято. Добре, що в наший час є безліч пристосувань, які спрощують і прискорюють роботу, і ми можемо приготувати кутю набагато швидше. Але смак її залишається таким же незвичайним.

Ingredients

Пшениця

160 г.

Сіль

за смаком

Мак

100 г.

Горіхи

за смаком

Родзинки

за смаком

Мед

за смаком

Preparation steps

01

Цілі зерна лущеної пшениці залити холодною водою, додати сіль, варити до розм'якшення і відкинути на друшляк.

02

Мед розвести водою, і залити пшеницю, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і охолодити.

03

У готову пшеничну кутю додати перетертий в кавомолці мак і подрібнені горіхи.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Кутя пшенична – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua