
Картопляне пюре зі шпинатом
Зазвичай найпростіші і буденні страви стають самими популярними. Мабуть, через те, що вони дуже прості у приготуванні, але при цьому виходить смачний і ситний обід або вечеря. Але досить додати всього один-два інгредієнти, і страва радикально змінюється. Звичайно ж в кращий бік. Як, наприклад, картопля зі шпинатом. Завдяки цьому листю сам гарнір перетворюється на ароматну і корисну вечерю, яку вже можна подавати як повноцінну страву. Не потрібно, напевно, розповідати, що в листі шпинату зібралися майже всі вітаміни, яких катастрофічно не вистачає нашому організму. Тому-то його і не слід ігнорувати у своєму раціоні.
Ingredients
Картопля
600 г
Шпинат (свіжий або заморожений)
300 г
Часник
1 зубчик
Рослинна олія
1 ст.л.
Вершкове масло
20 г
Молоко
за смаком
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Мелений мускатний горіх
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю очистіть і відваріть до готовності в підсоленій воді.
02
Злийте воду і зробіть з картоплі пюре, додавши вершкове масло, за допомогою товкачика або блендера.
03
Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, дайте стекти воді.
04
У сковороді розігрійте олію. Часник наріжте на тонкі часточки і обсмажте.
05
Потім до часнику додайте шпинат і тушкуйте, постійно помішуючи, на слабкому вогні до в'янення всього листя.
06
Після шпинатну масу подрібніть блендером.
07
З'єднайте картопляне пюре і шпинатну масу, перемішайте. Щоб довести пюре до потрібної вам густоти, розбавте його молоком.
08
Додайте спеції і сіль за смаком, ще раз добре перемішайте. Подавайте як гарнір або як окрему страву.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores