
Закуска з нуту і маслин
Готується ця закуска швидко, з простих продуктів. Нут (турецький горох) - бобова рослина, з його бобів готують чимало смачних і оригінальних страв. Смачні бутерброди виходять з нутом, маслинами, печерицями та шинкою. У рецептах часто зустрічається консервований нут. Якщо замочити, а потім відварити сухий нут, то практично вийде той же самий продукт. Закуску з нуту і маслин можна подавати і у вигляді сендвічів. Ця закуска з нуту збагатить ваш організм білками і вуглеводами, як і всі бобові культури. Нут - гарне джерело рослинного білка і клітковини. Спробуйте і не розчаруєтеся.
Ingredients
Нут консервований
400 г.
Маслини без кісточок
50 г.
Цибуля червона
0,5 шт.
Лимон
0,5 шт.
Петрушка
1 пучок
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Оливкова олія
за смаком
Preparation steps
01
Маслини порізати дрібними шматочками. Частину маслин залишити для прикраси.
02
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
03
Петрушку промити і також дрібно нарізати.
04
З половинки лимона зняти акуратно цедру, а потім видавити з нього сік.
05
У мисці змішати консервований нут, дрібно нарізані маслини, цибулю, петрушку, цедру і сік лимона. За смаком додати сіль і перець і добре перемішати.
06
Потім трохи товкачем розім'яти масу, але вона не повинна виглядати як пюре. Після чого додати трохи оливкової олії і перемішати.
07
Решту маслин нарізати кружечками. Масу намазати на скибочки хліба, зверху прикрасити кружечками маслин і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores