
Двошаровий кекс із горіхами
З шістнадцятого століття кекс - традиційний десерт англійців до сніданку або до ранкового чаю. В деяких країнах його подають на весіллях або сімейних святах. Перші кекси були як хліб, підсолоджений медом. Але мало хто знає, що іще стародавні римляни змішували гранат, родзинки, горіхи і отримували аналог сучасного кекса.Пропонуємо вам приготувати чудовий двошаровий кекс з горіхами. М'який, розсипчастий, ніжний, дуже смачний, такий, що тане в роті, з легким мигдальним ароматом, цей десерт по достоїнству оцінять і ваші домашні, і гості. Подаруйте своїм рідним тепло і затишок, приготувавши кекс з горіхами на нашу рецептом.
Ingredients
Борошно
200 г.
Вершкове масло
120 г.
Цукор
120 г.
Згущене молоко
50 г.
Мигдаль
50 г.
Яйця
2 шт.
Коньяк
1 ст. л.
Какао-порошок
1 ч. л.
Розпушувач тіста
0,5 ч. л.
Ванільний цукор
10 г.
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Мигдаль залити окропом на 10 хвилин, потім очистити від шкірки.
02
Горіхи дрібно посікти.
03
Збити вершкове масло, цукор і ванільний цукор. У масу додати яйця, згущене молоко, коньяк, збити до однорідності.
04
Додати розпушувач і борошно частинами, кожного разу збиваючи міксером.
05
Половину тіста відкласти в іншу ємність, додати горіхи (2 ст. л. горіхів залишити для верху).
06
У другу частину тіста додати какао і добре збити.
07
Форму добре змастити маслом. Викласти тісто з какао, добре розрівняти поверхню.
08
Зверху викласти тісто з горіхами, розрівняти поверхню. Посипати горіхами, які залишились. Поставити в духовку, розігріту до 170°C. Випікати 60 хвилин.
09
Готовий кекс остудити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores