Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем - Image

Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Плов - візитна картка узбецької кухні. При слові плов спливають асоціації смачного, ароматного рису, з шматочками соковитого м'яса і ароматних спецій. Але крім класичного варіанту плову можна приготувати не менш смачний і ароматний плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем. Виходить дуже поживне і оригінальне блюдо, яке чудово підійде для вегетаріанської кухні. Але цей плов не тільки дуже смачний, але і корисний, він рекомендований навіть при захворюваннях жовчного міхура і печінки. Це дуже смачне блюдо особливо сподобається тим, хто любить гранати і сміливу різноманітність у приготуванні звичних страв.

Ingredients

Рис басматі

200 г.

Бульйон курячий

300 мл.

Цибуля червона

1 шт.

Курага

50 г.

Фісташки

50 г.

Гранат (зерна)

50 г.

Чебрець свіжий

50 г.

Cіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Масло вершкове

3 ст. л.

Preparation steps

01

Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

02

Масло розтопити в сотейнику на середньому вогні і обсмажити на ньому цибулю приблизно 4-5 хвилин.

03

Додати в сотейник рис і обсмажити приблизно хвилину.

04

Потім влити туди ж курячий бульйон і довести до кипіння. Накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15-20 хвилин.

05

Нарізати невеликими шматочками курагу, фісташки, зерна граната, чебрець.

06

Коли плов буде готовий, зняти з вогню і перемішати виделкою. Потім додати нарізані горіхи і сухофрукти, трохи посолити, поперчити за смаком і відразу подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua