Курка по-фінськи - Image

Курка по-фінськи

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Національна кухня Фінляндії багата і різноманітна. У фінів ситні, смачні, апетитні страви. Їх застілля не обходяться без всіляких видів м'яса. Фінська кухня пропонує багато рецептів із використанням ягід. У запропонованому рецепті використовуються ягоди чорної смородини - багате джерело аскорбінової кислоти. Ягідки чорної смородини і гриби готуються разом, а фінальний акорд - додавання до цієї суміші сметани. Аромат чорної смородини неможливо переплутати ні з чим, а в поєднанні з ароматом грибів і сметани виходить чудове доповнення до приготованих в духовці курячих гомілок. Курка по-фінськи готова!

Ingredients

Куряча гомілка

400 г.

Гриби

150 г.

Чорна смородина

100 г.

Сметана

5 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Оливки

за смаком

Помідори

1 шт.

Огірок

1 шт.

Салат

2 листочка

Зелений горошок

100 г.

Preparation steps

01

Курячі гомілки укласти на деко, посолити, поперчити і поставити в духовку на 30 хвилин.

02

У сковороду скласти гриби, ягоди чорної смородини. Закрити кришкою, довести до готовності, періодично помішуючи.

03

Помідори і огірки порізати соломкою. Додати в гриби сметану. Тушкувати 5 хвилин.

04

Курку зверху полити сумішшю грибів і ягід. Подавати на листі салату, з помідорами, огірками, оливками і горошком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курка по-фінськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua