
Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі
Пропонуємо вам приготувати дуже смачні крученики з лісовими грибами в сметанному соусі. Ця традиційна українська страва - різновид м'ясного рулету з грибною начинкою, тісно обкрученого ниткою - в давні часи готувалась тільки на великі урочистості або храмові свята. Сьогодні, коли традиції відходять у минуле, крученики ідеально підійдуть і на сімейні торжества, і на кожен день у вашому домашньому меню. Ця вишукана і поживна страва, до складу якого входять тільки натуральні продукти, не залишить байдужим жодного представника сильної половини людства. Не вірите? Нагодуйте свого коханого кручениками за нашим рецептом !
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pork Cue Ball with Bone
6 шт.
Borovychok Dried Porcini Mushrooms 50g
200 г.
Akvulya Still Water 2l
400 мл.
KhMZ Sour Cream 20%
150 мл.
Pyryatyn Smetankovyy Hard Cheese 50%
50 г.
Onion
1 шт.
Salad Sunflower Oil 500ml
6 ст. л.
Dr.Oetker for baking starch 1000g
2 ч. л.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Гриби залити 350 мл. окропу. Залишити на 1 годину. Відцідити. Гриби дрібно порізати.
02
У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. соняшникової олії, додати порізану цибулю. Томити до прозорості. Додати гриби, трохи посолити і томити все разом ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
03
Битки гарненько відбити з двох сторін. Приправити з двох сторін сіллю.
04
Натерти сир на крупній терці і додати до грибів, добре перемішати.
05
Начинку розділити на 6 частин. На кожен биток викласти трохи начинки, розподілити по центру битка, залишаючи вільними края і щільно загорнути. Сколоти зубочисткою.
06
У великій сковороді розігріти олію, яка залишилась, викласти крученики і смажити до зарум'янювання з кожного боку. Влити 1/3 грибної рідини, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити ще 5-7 хвилин, до м'якості.
07
Зняти кришку, перекласти крученики на чисту тарілку, тримати в теплі. У сковороду в якій смажилося м'ясо влити грибну рідину, що залишилась. Збільшити вогонь до максимуму і уварювати до 1/4 початкового кількості.
08
У кручеників вийняти шпажки. До увареної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики. Добре прогріти все разом.
09
Крученики викласти на тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл. холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини). Зняти з вогню, спробувати соус, посолити, якщо потрібно. Полити крученики соусом і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores