Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі - Image

Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі

Number of servings: 3Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пропонуємо вам приготувати дуже смачні крученики з лісовими грибами в сметанному соусі. Ця традиційна українська страва - різновид м'ясного рулету з грибною начинкою, тісно обкрученого ниткою - в давні часи готувалась тільки на великі урочистості або храмові свята. Сьогодні, коли традиції відходять у минуле, крученики ідеально підійдуть і на сімейні торжества, і на кожен день у вашому домашньому меню. Ця вишукана і поживна страва, до складу якого входять тільки натуральні продукти, не залишить байдужим жодного представника сильної половини людства. Не вірите? Нагодуйте свого коханого кручениками за нашим рецептом !

Ingredients

Свинячі битки

6 шт.

Сушені гриби

200 г.

Вода

400 мл.

Сметана

150 мл.

Твердий сир

50 г.

Цибуля

1 шт.

Соняшникова олія

6 ст. л.

Крохмаль

2 ч. л.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Гриби залити 350 мл. окропу. Залишити на 1 годину. Відцідити. Гриби дрібно порізати.

02

У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. соняшникової олії, додати порізану цибулю. Томити до прозорості. Додати гриби, трохи посолити і томити все разом ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.

03

Битки гарненько відбити з двох сторін. Приправити з двох сторін сіллю.

04

Натерти сир на крупній терці і додати до грибів, добре перемішати.

05

Начинку розділити на 6 частин. На кожен биток викласти трохи начинки, розподілити по центру битка, залишаючи вільними края і щільно загорнути. Сколоти зубочисткою.

06

У великій сковороді розігріти олію, яка залишилась, викласти крученики і смажити до зарум'янювання з кожного боку. Влити 1/3 грибної рідини, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити ще 5-7 хвилин, до м'якості.

07

Зняти кришку, перекласти крученики на чисту тарілку, тримати в теплі. У сковороду в якій смажилося м'ясо влити грибну рідину, що залишилась. Збільшити вогонь до максимуму і уварювати до 1/4 початкового кількості.

08

У кручеників вийняти шпажки. До увареної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики. Добре прогріти все разом.

09

Крученики викласти на тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл. холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини). Зняти з вогню, спробувати соус, посолити, якщо потрібно. Полити крученики соусом і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua