
Кекс із кабачком і горіхами
Ви коли-небудь готували кекс із кабачка? Спробуйте приготувати цю овочеву випічку. Кабачок - досить затребуваний в кулінарії овоч, який є інгредієнтом великої кількості страв. У запропонованому рецепті кабачок виступає в незвичній для себе ролі - основного інгредієнта солодкого кексу. Тісто, до складу якого входить рослинна клітковина, корисне, у нього приємна структура. Замість фініків у цьому рецепті можна використовувати родзинки або в'ялений інжир. Перевірити готовність випічки зручно за допомогою дерев'яної зубочистки. Кекс за цим рецептом виходить пишним і м'яким.
Ingredients for the recipe
Ingredients
7 Flour 1kg
300 г.
Dobryk Baking Powder
1 ч. л.
Eco Ground Cinnamon
1 ч. л.
Baking Soda 500g
0,5 ч. л.
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
50 г.
Squash
1 шт.
Metro Chef Pitted Dates 500g
100 г.
Walnut
50 г.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Homemade Butter
за смаком
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
2 шт.
Dr.Oetker Vanilla Aroma 8g
1 щіпка
Salt Egypt
1 щіпка
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 180°С. Змастити вершковим маслом форму для випічки і застелити папером для випікання. Кабачок натерти на тертці. Волоські горіхи та фініки змолоти.
02
Просіяти борошно у велику миску. Додати розпушувач, соду, корицю і цукор, розмішати.
03
Додати кабачок, горіхи і фініки. Добре перемішати.
04
У маленькій мисці з'єднати соняшникову олію, яйця і ваніль, злегка збити. Влити в борошняну суміш і ретельно розмішати. Вилити тісто в підготовлену форму.
05
Запікати 50 хвилин. Залишити на 5 хвилин остигати у формі. Подавати, нарізавши скибочками, з вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores