Хліб з курагою і приправою - Image

Хліб з курагою і приправою

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.

Ingredients

Кунжутне насіння

1 ст. л.

Нут консервований

400 г.

Часник

1 зубчик

Сік лимонний

2 ст. л.

Коріандр

1 ст. л.

Оливкова олія

120 мл.

Зелена цибуля

4 стебла

Карі

0,5 ч. л.

Мука пшенична

100 г.

Розпушувач

1 ч. л.

Цедра лимона

2 ст. л.

Курага

100 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.

02

Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.

03

Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.

04

Хліб подавати разом із соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min