
Котлети з цвітної капусти
Кольорова капуста стала популярною, саме як кулінарний продукт, в Іспанії, коли араби привезли її туди в ХII столітті. Потім вона поширилася по всій Європі. А в наших краях з'явилася при Катерині Другій. Такий вид капусти дуже корисний для тих, хто страждає проблемами шлунка і кишкового тракту, але забороняється білокачанна, оскільки кольорова капуста більш м'яка і не шкодить шлунку. Але навіть якщо ви просто хочете з'їсти щось смачне з цієї капусти, то не забувайте, що в ній дуже багато вітамінів, і вона ще й дієтична. Тому котлетки з кольорової капусти будуть в якраз для вашої вечері, якщо ви хочете перекусити чимось корисним і смачним.
Ingredients
Цвітна капуста
1 кг.
Яйця
2 шт.
Батон
4 скибочки
Молоко
100 мл.
Борошно
1/2 склянки
Вершки
200 мл.
Сир плавлений
250 г.
Чорний мелений перець
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, промити, варити 5 хвилин у підсоленій воді.
02
Капусту вийняти на друшлаг, порізати в дрібну крихту.
03
Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з капустою, поперчити.
04
У шматочків батона зрізати скоринки, залити молоком, віджати і змішати з капустою.
05
Додати борошно, все перемішати. Білки збити в піну і змішати з капустяною масою.
06
Викладати масу столовою ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з двох сторін до зарум'янювання.
07
Для соусу вершки розігріти до кипіння, додавати сир по пів чайної ложечки, помішуючи. Варити, поки соус загусне.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores