
Сирна запіканка зі сливами
Останнім часом сирні запіканки стали користуватися великою популярністю. І не дивно. По-перше, головний компонент цих ласощів – корисний, натуральний молочний продукт, багатий вітамінами та цінними мікроелементами, необхідними для повноцінного харчування як дітей, так і дорослих. По-друге, готувати сирні запіканки – одне задоволення. Все, що Вам потрібно – змішати компоненти, вилити у форму і чекати приготування смакоти. Ну, і, по-третє, така запіканка – прекрасне поле для Ваших сміливих експериментів. Додавання найрізноманітніших компонентів може перетворити найзвичайнішу страву в справжній кулінарний шедевр. Вашій увазі чудова сирна запіканка зі сливами.
Ingredients
Сир знежирений
200 г
Яйце куряче
1 шт.
Крупа манна
30 г
Цукор
60 г
Сода
3 г
Сливи
200 г
Ваніль
3 г
Йогурт без добавок
100 мл
Preparation steps
01
Якщо сир зернистий, то протерти його через сито. Яйце збити з 2 ложками цукру до білого кольору. Додати до яєць манку, ваніль, соду. Тісто по консистенції має бути як сметана.
02
Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити маслом. Вилити у форму сирну суміш. Поставити форму в духовку і випікати близько 25-30 хвилин. Дістати запіканку з духовки і трохи охолодити.
03
Сливи помити, розрізати на половинки або четвертинки і видалити кісточки. У сковороду додати 2 ложки цукру, половину загальної кількості слив і смажити на невеликому вогні близько 10 хвилин. Дістати сливи і викласти на тарілку. Другу половину слив подрібнити в блендері до стану пюре і додати його до сиропу в сковороді. Тушкувати близько 5 хвилин, потім трохи охолодити і змішати з половинками слив.
04
Запіканку розрізати на порційні шматочки. Подавати трохи теплою, розклавши на тарілки, зі сливами та сливовим соусом. За бажанням можна прикрасити йогуртом, а зубочисткою зробити візерунок.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores