
Шарлотка з кислими яблуками та корицею
Шарлотка - пиріг, який відомий і улюблений в багатьох країнах світу. Імовірно, створений він був у Франції, країні, яка по праву може називатися "еталоном кулінарії". Існує кілька версій походження назви пирога, але найбільшу популярність отримали декілька. За однією з версій шарлотка названа на честь королеви Шарлотти, дружини британського короля, яка і запропонувала рецепт придворним кухарям. Інша версія походження свідчить, що придуманий пиріг був французьким кухарем, який таким "солодким способом" розповів про почуття до своєї коханої, яку, як уже можна здогадатися, звали Шарлотта. Але, тим не менш, хто б не створив цей пиріг і на чию би честь його не було названо, головне результат - у світі з'явився смачний, повітряний і надзвичайно ніжний яблучний пиріг.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vash Tsukor Sugar 10kg
200 г
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Top Grade Wheat Flour
200 г
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
4 шт.
Dobryk Baking Powder
7 г
Eco Ground Cinnamon
10 г
Auchan Powdered Sugar 200g
20 г
Preparation steps
01
Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Нарізати яблука скибочками й збризнути їх лимонним соком. Форму змастити оливковою олією і викласти в неї яблука. Додати до яблук корицю і залишити на певний час.
02
Духовку розігріти до 200 градусів. Яйця збити міксером. Поступово додавати цукор, продовжуючи збивати. Додати просіяне борошно, потім розпушувач.
03
Залити яблука тістом. Покласти форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати пиріг близько 25-30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores