
Чанахі в горщику
Пропонуємо приготувати "чанахі". Овочеву суміш будемо готувати в горщиках. Для запіканки прийнято використовувати баранину, але можна замінити іншим видом м'яса, наприклад, яловичиною (ми ж хочемо, низькокалорійну страву). Вважається, що їжа приготована в горщиках більш соковита і ароматна. А щоб верхній шар не підгорів, краще посипати "верхівку" цибулею (при готуванні вона дає сік). Використовувати горщики в кулінарії зручно: викласти інгредієнти і поставити готуватися в духовку. Під час запікання можна приготувати соус, і встигнути зайнятися сервіровкою столу. Подавати грузинську страву слід саме з соусом і зеленню.
Ingredients
Картопля
7 шт.
Цибуля
2 шт.
М'ясо
600 г.
Квасоля (консервована)
400 г.
Часник
8 зубчиків
Морква
2 шт.
Приправа (хмелі-сунелі)
за смаком
Лавровий лист
4 шт.
Перець (чорний і духмяний)
за смаком
Сіль
за смаком
Зелень
пучок
Preparation steps
01
М'ясо нарізати на середні шматочки. Умочити в суміш із перцю і солі. Обсмажити в сковороді.
02
Очищену цибулю нарізати півкільцями. Викласти в горщики готове м'ясо, а зверху посипати цибулею. Потім зробити шар з квасолі у власному соку.
03
Після квасолі послідує морква, нарізана брусками. Зверху покласти лавровий лист.
04
Картоплю очистити. Крупно нарізати. Посипати сіллю і спеціями (хмелі-сунелі). Перемішати і викласти в горщик.
05
Залити інгредієнти водою, покриваючи їх повністю. Додати горошину чорного і духмяного перцю.
06
Прогріти духовку до 200ºС. Поставити горщики і готувати 60 хвилин. За цей час підготувати заправу для страви: часник пропустити через прес і змішати з січеною зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores