
Яловичий язик із грибним соусом
На жаль, рецептів приготування язика не так вже й багато. В основному, це заливні язики. Але навіть такий простий рецепт можна по-різному удосконалити і зробити його більш цікавим і навіть святковим. У цій страві яловичий язик сам по собі досить ситний. До того ж, соус до нього такий же - святковий. Біле вино додасть м'ясу соковитості та зробить його більш м'яким. Стало вже майже звичним - додавати вино до подібних страв. Такий яловичий язик точно зможе здивувати ваших гостей своєю незвичністю і вишуканістю, бо приготовлений під соусом язик - це цікаво, смачно і ситно. Та й виглядає страва дуже презентабельно, що цілком пояснює набір інгредієнтів.
Ingredients
Яловичий язик
1 шт.
Печериці
300 г.
Вершки
250 мл.
Цибуля
1 шт.
Масло вершкове
100 мл.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Морква
2 шт.
Біле вино
150 мл.
Корінь селери
1 шт.
Мука
100 г.
Preparation steps
01
Помити язик та варити у кип'яченій воді, при цьому вкинути туди цибулю та моркву, коріння селери, петрушку. Потім посолити та поперчити воду.
02
Після того, як язик буде готовий, зняти з нього шкіру під холодною водою та нарізати невеликими шматками.
03
Нарізати цибулю та гриби, дрібно моркву та обсмажити на маслі з дрібкою солі. Овочі обсмажити разом.
04
У міру готовності до овочів додати борошно та перемішати все. Влити біле вино в сковорідку та почекати, поки воно випарується. В останю чергу влити вершки до соусу та вкинути перець, чекати поки зможе загуснути. Після того, як соус буде готовий, полити ним язик.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores