Яловичина по-бургундськи - Image

Яловичина по-бургундськи

Number of servings: 6Cooking time: 3 h 20 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Страва "яловичина по-бургундськи" - є загальновідомою, знаменитою, старовинною французькою стравою. Її інгредієнти можуть змінюватися. М'ясо, наприклад, в нашому рецепті можна брати будь-яке, яке можна тушкувати, наприклад, лопатку, наднирник або голяшку. Для поліпшення смакових якостей м'яса використовують не тільки приправи, як у нашому випадку лавровий листок і перець, але додають вино. Можна також використовувати різне вино або додавати коньяк. Але у французів на рахунок вина особливе ставлення. Вони кажуть, що додавайте вино тільки те, яке самі б випили в чистому вигляді. Приготуйте цю страву з французьким присмаком і порадуйте себе і своїх близьких Францією на тарілці вдома.

Ingredients

Печериці

250 г.

Бекон

80 г.

Яловичина

1,2 кг.

Томатна паста

1 ст. л.

Мука

2 ст. л.

Червоне вино

350 мл.

Курячий бульйон

500 мл.

Лавровий листок

1 шт.

Часник

1 зуб.

Морква

3 шт.

Цибуля

100 г.

Вершкове масло

30 г.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Preparation steps

01

У великій кастрюлі на рослинній олії обсмажити гриби до золотистого кольору, близько 15 хвилин. Перекласти їх на тарілку. М'ясо порізати на кубики з стороною 2,5 сантиметра, поперчити та посолити за смаком, обсмажити на сильному вогні. Потім покласти на тарілку.

02

Порізати бекон тоненькими смужечками. З каструлі вийняти все, і залишити лише трішки масла. Смажити бекон протягом 5 хвилин. Додати томатну пасту та перемішувати 30 секунд. Додати борошно та смажити також протягом 30 секунд.

03

Повернути в каструлю яловичину та влити вино, бульйон, покласти лавровий листок та подрібнений часник. Довести до кипіння та перенести в духовку розігріту до 180ᵒC. Тушкувати близько однієї години.

04

Нарізати моркву шматочками середньої величини. Покласти її до каструлі та відправити знову в духовку. Тушкувати ще 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додати готові гриби.

05

Коли страва буде майже готова, покласти в каструлю вершкове масло і розмішувати до розчинення. При подачі, за бажанням, посипати петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Яловичина по-бургундськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua