Ватрушки - Image

Ватрушки

Number of servings: 20Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Ватрушки у більшості людей асоціюються з мамою, домашнім теплом і шкільними роками, коли можна було за 50 копійок по дорозі зі школи купити собі цю смакоту. Випічка ця має магічну властивість - легко втамовує голод і в той же час дарує заряд радості або ж серотонін. На приготування ватрушок потрібно витратити час, проте за один захід ви можете приготувати аж 20 порцій. З такою випічкою і дитину до школи можна спокійно відправляти, і на роботу веселіше йти. Ніжний і апетитний аромат подарує вашому дому теплоту, дружбу, добрі слова і комфорт. Насолоджуйтесь самі, а також подаруйте шматочок радості оточуючим!

Ingredients

Молоко

250 мл.

Сухі дріжджі

10 г.

Цукор (в тісто)

100 г.

Вершкове масло

100 г.

Яйця

2 шт.

Борошно

400-450 г.

Сіль

0,5 ч. л.

Кисломолочний сир

500 г.

Сметана

100 г.

Цукор (в начинку)

70-100 г.

Ванільний цукор

2 ч. л.

Preparation steps

01

Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру та 150 г. борошна. Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин.

02

Потім в опару додати яйця, масло, сіль, цукор, що залишився. Ретельно перемішати.

03

Далі додати борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто потрібно вимісити і знову поставити в тепле місце, дати піднятися.

04

Для начинки кисломолочний сир змішати з 70-100 г. цукру, додати ванільний цукор і сметану. Можна додати родзинки.

05

На деко, вистелене пергаментом викласти невеликі клубочки тіста. Змастити збитим яйцем.

06

У кожному клубочку тіста зробити заглиблення і викласти начинку.

07

Ватрушки випікати 20-25 хвилин при температурі 180°С.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Ватрушки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua