
Таратор
Рецепт цього супу хоч і трохи незвичний для нас, але досить популярний в Болгарії та Македонії. Особливо в жарку погоду. Адже суп подається на стіл повністю охолодженим. Добре болгари придумали, що навіть у жарку пору року можна поїсти першу страву і при цьому отримати задоволення. Адже після тарілки гарячого стає нестерпно душно. А тут і поїв, і остудився, і вітамінами збагатився. Адже в супі дуже багато овочів, горіхи, які звичайно ж не просто не завадять вам, а просто обов'язкові у вашому раціоні. За бажанням перед подачею можна додати сметани для більш насиченого смаку. З скоринкою хліба - це просто фантастика.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pickled Cucumbers
300 г.
Walnut
50 г.
Dill 70g
20 г.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Garlic
3 зубчика
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Akvulya Still Water 2l
1 стакан
Preparation steps
01
Очищені від шкірки огірки порізати дуже дрібними кубиками.
02
Кріп дрібно нарізати.
03
Подрібнити волоські горіхи за допомогою блендера.
04
У ємність для супу покласти огірки, горіхи, кріп, посолити, поперчити. Додати соняшникову олію і дрібно порізаний часник.
05
Все ретельно перемішати.
06
Додати йогурт, перемішати. Також додати 1 склянку питної води до бажаної густоти супу.
07
Поставити таратор в холодильник на 30-60 хвилин для повного охолодження.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores