Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом - Image

Пудинг з риби з яєчно-масляним соусом

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Риба - прекрасне джерело корисних мінеральних речовин, тому приготувавши з нього пудинг, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне для організму блюдо. Для даного рецепту найкраще підійде судак. При виготовленні яєчно-масляного соусу можливий розпад емульсії з масла і жовтків, тоді соус стає непридатним. Щоб не сталося згортання жовтків, необхідно в суміш до проварювання додавати холодну воду. При проварюванні температура соусу повинна бути не вище 70 °. Готують соус на плиті або водяній бані. Під час варіння необхідно постійно помішувати соус віничком. Перед подачею пудинг заливають зверху отриманим соусом.

Ingredients

Філе судака

150 г.

Борошно пшеничне

1 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Молоко

1,5 ст.

Масло вершкове

60 г.

Лимони

10 г.

Сир твердий

3 г.

Бульйон рибний

30 мл.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Розігріти сковороду, покласти в неї 10 г. масла, влити бульйон, додати рибу, протушкувати.

02

Пропустити через м'ясорубку рибну масу зі сковороди двічі, додати в суміш жовток, збитий білок.

03

В окремій сковороді обсмажити 1 ст. л. борошна в 1 ст. л. вершкового масла, влити поступово гаряче молоко, варити протягом 10 хвилин постійно помішуючи. За смаком додати сіль.

04

Додати в рибну суміш молочний соус. Перемішати. Змастити форму для випікання, викласти рибну масу у форму, посипати зверху тертим сиром, поставити в духовку.

05

Змішати в каструлі 1 яєчний жовток і 40 г. розм'якшеного вершкового масла, влити лимонний сік, поставити на вогонь, постійно збиваючи вінчиком довести до кипіння. Перед подачею пудинг залити зверху отриманим соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min