
Лябан
Лябан - східна кисломолочна закуска. Готують її з сиру (отриманого з овечого, козиного молока) і скачують в кульки. Основні інгредієнти страви малодоступні в нашій країні, тому, як і ізраїльтяни, ми пропонуємо приготувати лябан з класичного, без якихось добавок, йогурту. Покривають лябан чорнушкою, паприкою, кунжутом, - діло смаку. Вцілому, східну страву зготувати просто, єдине - доведеться декілька днів почекати, коли сирні кульки будуть готові до вживання. Але, ефект не змусить вас довго чекати. Намазавши на шматочок хліба, і поливши зверху олією, сирну кульку ви поринете в атмосферу східної казки.
Ingredients
Йогурт
1,5 л.
Чорнушка
1 ст. л.
Оливкова олія
100 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Підготувати друшляк. Вистелити на ньому у декілька разів складений шматок марлі. Влити класичний йогурт. Накрити кришкою. Залишити на 5 годин.
02
Після цього, отриману сироватку (ту, що витекла з йогурту) вилити в окрему ємність. Йогурт посолити. Краї марлі зв'язати в міцний вузол.
03
Підвісити на дерев'яну ложку. Помістити над ємністю. Помістити в холодильник на день.
04
Потім змочити руки в рослинній олії. З однієї столової ложки скачати кульки. Скласти в скляну ємність. Кожен шар посипати насінням чорнушки. Залити оливковою олією.
05
Помістити в холодильник. Зберігати 7 днів.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores