Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками - Image

Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.

Ingredients for the recipe

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
60.80 - 79.00

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

950 g

Ingredients

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

850 мл.

Homemade Butter

60 г.

Top Grade Wheat Flour

50 г.

Bay Leaf

1 шт.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

60 г.

Spinach Bunch100g

600 г.

Sterilgarda Ricotta Cheese 250g

250 г.

Kilojo Dried Pine Nut 50g

50 г.

Auchan Ground Nutmeg 55g

0,25 шт.

Igor Blu Sweet Gorgonzola Cheese 48%

200 г.

Salt Egypt

за смаком

Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g

200 г.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.

02

Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.

03

Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.

04

Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.

05

На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.

06

Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.

07

Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min