Лаймовий мус - Image

Лаймовий мус

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Слово "мус" в перекладі з французької - "піна". Саме із французької кухні прийшли до нас рецепти мусів. Інгредієнти для приготування мусів спочатку потрібно подрібнити до отримання однорідної маси, а потім збити в піну. Щоб зберегти цю піноподібну структуру мусу застосовують желюючі речовини - желатин, агар, яєчні білки, манну крупу. У запропонованому рецепті використовують желатин і яєчні білки. Основні інгредієнти нашого мусу - цедра і сік лаймів. Крім цього свої смакові нотки додадуть в лаймовий мус яєчні жовтки і вершки. Збита маса викладається в форму і охолоджується. Залишається прикрасити приготований лаймовий мус збитими вершками і смачний, ніжний десерт готовий.

Ingredients

Желатин

5 ч. л.

Лайм

5 шт.

Цукор

350 г.

Вершки

450 г.

Яйця

6 шт.

Preparation steps

01

Змішати цедру і сік лаймів, яєчні жовтки і цукор. На водяній бані збити суміш до загустіння.

02

Замочити желатин в холодній воді до набрякання. Зайву воду злити.

03

Додати 1 ч. л. соку лайма, розчинити желатин при слабкому нагріванні. Трохи охолодити, змішати з муссовою сумішшю до утворення однорідної маси.

04

Збити 300 г. вершків до отримання густої маси, додати в мус. Збити яєчні білки і швидко ввести їх в мус.

05

Вилити суміш у форму і витримати в прохолодному місці до застигання.

06

Викласти на блюдо, зануривши форму в гарячу воду. Збити вершки і за допомогою кондитерського шприца оформити верх мусу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Лаймовий мус – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua