
Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі
Влаштувати вечерю за мотивами щедрою азіатської кухні можна спробувати і в домашніх умовах. Цей рецепт страви з креветками з японської кухні. В японській кухні практично всі страви подаються з яким-небудь соусом, або готуються в одному з них. Блюдо дуже ніжне за рахунок кокосового молока і має неповторний чудовий смак. При цьому готується легко і швидко. Готові креветки в кокосовому соусі з каррі рекомендується подавати як самостійно, так і з рисом. Креветки з ананасами в кокосовому соусі з каррі стануть справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Ingredients
Карі
2 ст. л.
Креветки очищені
500 г.
Молоко кокосове
400 мл.
Ананас
500 г.
Соус рибний
3 ст. л.
Цукор коричневий
2 ч. л.
Листя лайма
2 шт.
Листя базиліка
20 шт.
Перець чилі червоний
1 шт.
Олія рослинна
1 ст. л.
Preparation steps
01
Налити в сковороду олію, розігріти, висипати карі, обсмажити кілька хвилин.
02
Влити в сковороду кокосове молоко, покласти креветки. Ананас нарізати кубиками, також додати в сковороду. Додати в сковороду цукор, рибний соус і листя лайма.
03
Довести суміш на сковороді до кипіння, тушкувати протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню, при необхідності додати сіль. Додати листя базиліка. При подачі посипати чилі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores