Хмиз з цукровою пудрою - Image

Хмиз з цукровою пудрою

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Всі Ви, напевно, пробували хмиз – вигнуті, тонкі смужки листкового тіста, обсмажені в олії і посипані цукровою пудрою. Смак, знайомий з дитинства. А якщо не пробували – прийшов час приготувати це повітряне печиво в домашніх умовах. Даний кондитерський виріб отримав свою назву завдяки великій схожості з опалими гілочками дерев. Вони такі ж сухі і хрусткі. Та й форма схожа. Приготувати хмиз зовсім не складно. З тіста необхідно розкачати пласт товщиною два-три сантиметри, а з нарізаних смуг сформувати фігурний виріб по Вашій фантазії. Приготоване печиво можете також посипати какао порошком і прикрасити меленими горіхами.

Ingredients

Сметана

3 ст. л.

Сіль

3 г.

Борошно пшеничне

200 г.

Яйце куряче

1 шт.

Пудра цукрова

за смаком

Олія рослинна

за смаком

Preparation steps

01

Змішати сметану в мисці з яйцем, перемішати. Додати в суміш борошно і сіль, замісити тісто.

02

Розкачати тісто в лист, нарізати смужками товщиною 8 см. У центрі кожної смужки зробити розріз ножем, при цьому не розрізаючи до кінця.

03

Згорнути смужку, загорнути один кінець в розріз, потягнути, випрямляючи смужку.

04

Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити отримані смужки тіста. Після чого, перекласти хмиз на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.

05

При подачі викласти хмиз на тарілку, присипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min