Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі) - Image

Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)

Number of servings: 5Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Тушкування - один із способів теплової обробки в кулінарній практиці. Гриби прийнято тушкувати разом з овочами: морквою, картоплею, цибулею, селерою та ін. Найкраще їх гасити у вогнетривкій скляній, в емальованій чавунній або в глиняній посуді. При тушкуванні в ній добре зберігаються грибний сік і приправи. Гриби бажано готувати для одноразового вжитку, щоб уникнути виникнення в їжі отруйних сполук при підігріванні. Для тушкування придатні всі види грибів. Кращими приправами до тушкованих грибаів є петрушка, коріандр і часник. Гриби, тушковані з овочами, найбільше підходять до копченого чи смаженого м'яса, гарніром може служити салат з буряка чи огірків.

Ingredients

Гриби

500 г.

Цибуля

3 шт.

Морква

1 шт.

Корінь петрушки

1 шт.

Капуста

1/4 шт.

Картопля

6 шт.

Томатна паста

2 ст. л.

Сметана

1/2 ст.

Вода

1 ст.

Зелень

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю очистити, нарізати кружечками. Налити олію в посуд. Всипати цибулю. Поставити в піч на 3 хвилини, при потужності 7. Гриби помити, нарізати, а потім посолити. Поставити в піч на 4 хвилини при рівні потужності 10. Накрити кришкою овочі. Поставити в тепле місце.

02

Капусту, моркву і корінь петрушки нарізати соломкою. Додати рослинної олії. Перемішати. Готувати в печі 3 хвилини при потужності 10. Картоплю очистити, нарізати кружечками, викласти зверху овочів. Влити склянку води. Тушкувати під кришкою 3 хвилини (рівень потужності той самий).

03

Додати гриби. Заправити їх томатною пастою, заздалегідь розмішаною із сметаною. Перемішати все. Посипати зеленою цибулею і кропом. Готувати в печі ще 5 хвилин (рівень потужності 7).

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min