
Яловиче філе з соусом песто
Ще з часів римських цезарів на Апеннінському півострові збереглася традиція приготування м'яса у натуральному вигляді. Пізніше місцеві кухарі помітили, що ніжне яловиче філе чудово поєднується з класичним італійським соусом песто. З тих пір ця ароматна страва радує м'ясоїдів. Пам'ятайте, що насамперед слід обов'язково очистити м'ясо від плівок і зайвого жиру. На приготування м'яса з кров'ю всередині потрібно 25 хвилин. Щоб отримати добре прожарене філе, час смаження необхідно збільшити, доки кров не перестане виділятися з м'яса при проколюванні.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Beef Stew
150 г.
Ista Grilled Red and Yellow Peppers 1000g
50 г.
Red Pepper
50 г.
Packed Onion from 3kg
0,5 шт.
Eggplant
1 шт.
Polan Pickled Cherry Tomatoes 660g
100 г.
Shelled Cedar Nuts
4 ст. ложки
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
50 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
100 г.
Basil in Pot
50 г.
Garlic
2 зубчика
Salt Egypt
по вкусу
Spice Black Pepper Ground
по вкусу
Preparation steps
01
Нарізати яловичу вирізку на порційні шматки. Полити м'ясо оливковою олією і ретельно натерти сіллю та перцем. Залишити відстоюватись мінімум на годину, Потім викласти шматки філе на змащену оливковою олією сковороду-гриль і обсмажити їх з усіх боків до повної готовності.
02
Поки готується м'ясо, тонко нарізати один зубчик часнику, болгарський перець і цибулю. На сильний вогонь поставити велику пательню з товстим дном, налити в неї оливкову олію і добре розжарити.
03
Викласти в пательню часник, солодкий перець і цибулю. Посолити і поперчити овочі на смак, зменшити вогонь до середнього і обсмажити їх з усіх боків 5-7 хвилин. Перекласти овочі в миску і остудити до кімнатної температури.
04
Повернути пательню на вогонь, влити решту оливкової олії і розжарити її. Покласти шматочки баклажанів, сіль, перець, підсмажити протягом 10-12 хвилин, ретельно помішуючи. Додати половинки помідорів, перемішати і залишити на вогні ще на одну хвилину. Перекласти овочі в миску з перцем і цибулею. Додати нарізане листя базиліка. Перемішати.
05
Для приготування соусу песто в чашу блендера влити оливкову олію, додати зубчик часнику, кедрові горішки, пармезан, базилік, дрібку солі і перцю. Включити блендер та довести всі компоненти до стану однорідного рідкого пюре.
06
Перед додаванням на стіл перекласти готові овочі на тарілку, зверху викласти порційні шматки яловичого філе, полити їх соусом песто.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores