
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус - це чудові ласощі, що створюють відчуття справжнього свята. Для приготування мусу зазвичай беруть гіркий шоколад, але деякі господині змішують гіркий шоколад з молочним. У процесі приготування мусу важливо не збивати яєчні білки дуже сильно, коли верхівки піків падають, білки вже готові для введення в шоколадну суміш. Готовий мус можна зберігати в холодильнику до 2-х днів, накривши пергаментним папером. Його можна подати як десерт або використовувати при приготуванні бісквітного торта. Також мус можна подавати як сам по собі, так і разом з морозивом.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Biscuit Chocolate Оld Collection Bitter With Crushed Nuts Chocolate 69% 100g
200 г.
Grand Marnier Cordon Rouge Orange Liqueur 40% 0.7l
2 ст. л.
Homemade Butter
100 г.
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Salt Egypt
0,1 ч. л.
Banka Spetsiy Orange Zest 90g
1 ст. л.
Domestic Cream 40%
200 мл.
Preparation steps
01
Зняти апельсинову цедру, висушити, перемолоти в кавомолці, після чого замочити в мисці з лікером на 30 хвилин.
02
Шоколад розламати на шматочки, викласти шматки шоколаду разом з нарізаним на шматки маслом в миску, поставити на водяну баню, розтопити, помішуючи до однорідної маси.
03
Збити яєчні жовтки до загустіння. Прибрати з вогню шоколадну масу, вмішати в неї збиті жовтки, лікер разом з цедрою, міксером всю масу збити до однорідної консистенції. Остудити при кімнатній температурі.
04
Окремо збити охолоджені вершки, в іншій мисці змішати білки з сіллю. Вмішати в шоколадну масу спочатку вершкову масу, після додати білкову, спочатку перемішати ложкою, потім за допомогою міксера.
05
Викласти мус по креманкам, дати настоятися 15-20 хвилин, після чого можна подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores