
Фісташковий крем-брюле
Крем-брюле – класичний кремовий десерт з карамельною скоринкою. З французької назва цих ласощів дослівно перекладається як «обпалені вершки». Вершкова кремова маса зі шматочками ароматних фісташок гармонійно поєднується з хрусткою апетитною скоринкою з паленого цукру. Отримати золотисту карамельну скоринку можна також за допомогою випалювання кулінарним пальником верхньої поверхні формочки. І наостанок секрет отримання ніжної кремової маси. Випікати десерт необхідно до того моменту, коли края вже схопилися, а серединка залишилася злегка рідкою. Подавати до столу можна з біскоті – традиційним італійським печивом.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
300 мл.
Vyshukany Smak Salted Pistachios 40g
1,5 ст.л.
Banka Spetsiy Orange Zest 90g
за смаком
Verival Unrefined Cane Sugar 500g
3,5 ст. л.
Chicken Egg C0 1pc
3,5 шт.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 140°С. Влити в каструлю вершки, додати дрібно нарізані фісташки, стручок ванілі, цедру і 35 г. цукру. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, цукор повинен повністю розчинитися. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.
02
У мисці збити яєчні жовтки з 35 г. цукру. У велику миску перелити вершкову масу з каструлі, додати в неї яєчну суміш, ретельно перемішати.
03
Розлити суміш по формочках. Поставити форми на деко, в яке налита вода так, що вона покриває форми на половину. Випікати в духовці протягом 1 години.
04
Витягнути з духовки формочки, остудити, після чого прибрати їх в холодильник на 4 години.
05
Розігріти гриль, посипати цукор зверху в формочки на крем-брюле. Форми поставити на деко, заповнене льодом, поставити деко під гриль на 4 хвилин, цукор зверху повинен закарамелізуватися. Поставити форми знову в холодильник на 1-2 години, не більше.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores