
Риба, запечена під овочами і сиром
У Вас сьогодні рибний день? Тоді саме час порадувати домашніх простою, але дуже смачною і красивою стравою – рибою, запеченою під овочами і сиром. Відразу хочеться відзначити, що найбільш виграшно використовувати філе білої морської риби з мінімальною кількістю кісток, такої як хек, пангасіус, минтай. За рахунок того, що овочі знаходяться зверху, вони віддають рибці свій сік, роблячи її ніжною і соковитою. Яєчно-борошняний кляр утворює скоринку, що тане в роті. Важливо укладати овочі наступним чином: спочатку цибульні кільця, потім скибочки томатів. У такому випадку цибуля виходить хрусткою, а не тушкованою. Ароматний сир у поєднанні з майонезом робить «верхівку» не тільки золотисто-хрусткою, але й соковитою.
Ingredients
Риба (будь-яка, наприклад, хек)
1 кг.
Цибуля ріпчаста
200 г.
Помідори
200 г.
Майонез
40 г.
Сир твердий
200 г.
Яйце куряче
3 шт.
Борошно пшеничне
30 г.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Рибу (бажано філе) помити, нарізати на порційні шматки. За смаком додати сіль і перець. Яйця збити, по трохи додати борошна і добре перемішати. Обваляти шматочки риби в яєчному клярі і обсмажити на сковороді. Духовку розігріти до 180°C.
02
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Помідори помити і нарізати скибочками. Сир натерти на дрібній тертці. На деко викласти рибу, потім цибулю, трохи змастити майонезом, викласти помідори і посипати сиром. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores