
Кекси "Тигри"
Нехай вас не лякає така досить агресивна назва кексів - "Тигри ". Коли ви спробуєте перший шматочок, ви зрозумієте, які вони ніжні і солодкі, можна сказати навіть добрі. А назву свою вони отримали швидше за все через зовнішній вигляд. Адже на золотистих кексах крапельками видніються шматочки шоколаду, і здається, ніби це шкурка тигра. У всьому іншому схожості з цієї дикою і лютою кішкою немає. Навпаки, кекси дуже домашні, вони створюють певний затишок в домі, коли ви ними закушуєте чай, каву або молоко. Так що сміливо кличте гостей у гості - вони теж повинні спробувати ці маленькі кексики з гучною назвою "Тигри".
Ingredients
Цукор
150 г.
Яєчні білки
250 г.
Мигдальне борошно
300 г.
Вершкове масло
300 г.
Борошно
65 г.
Шоколадна крихта
125 г.
Preparation steps
01
Нарізати вершкове масло кубиками, скласти в сотейник і тримати на вогні до тих пір, поки воно не стане коричневого кольору.
02
Процідити через дрібне сито в глибокий посуд. Дати охолонути.
03
У глибокій мисці змішати цукор, мигдалеве і пшеничне борошно. Додати яєчні білки, добре перемішати.
04
Додати остигле масло і перемішати до однорідності. Додати шоколадну крихту.
05
Викласти тісто в 12 формочок для кексів або маффінів, заповнити на 1/3.
06
Поставити кекси в розігріту до 180°С духовку на 30-35 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
07
Кексу найкраще дати повністю охолонути.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores