
Чіпси з лавашу
Чіпси були відомими до 1921 року тільки на території США, хоча їх історія почалася в 1853 році, коли незадоволений клієнт ресторану Moon's Lake Lodge 3 рази просив переробити його картоплю, бо вона була недостатньо тонко нарізана. Повар на зло відвідувачеві нарізав картоплю максимально тонко, і тільки тоді клієнт, який виявився хорошим підприємцем, залишився задоволеним. Більше того, ідея тонкої смаженої картоплі настільки сподобалася підприємцю, що він зробив її фірмовою стравою цього ресторану. До 1940 року чіпси вироблялися без приправ, потім невелика ірландська компанія вирішила зайнятися виробництвом чіпсів зі смаковими добавками і приправами. Зараз же можна знайти безліч чіпсів різної форми і з різними смаками. Ми ж пропонуємо приготувати чіпси з лаваша, які виходять набагато здоровішими, а головне - незвичними!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pita 300g
2 шт.
Dill 70g
30 г.
Iberica Garlic Cloves 100g
2 шт.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
50 г.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Odeskyy Mayonez Provence Mayonnaise 67% 600g
80 г.
Preparation steps
01
Дрібно порізати свіжий ароматний кріп, видавити часник, посолити, поперчити, налити оливкову олію, перемішати. Змастити лаваш приготованою сумішшю.
02
Можна змастити майонез із часником, чіпси будуть смачніші та калорійніші. Деко нічим не змащувати.
03
Викласти на деко чіпси в розігріту до 190˚С духовку на 5-7 хвилин, поглядаючи, щоб не перестаратися, оскільки все готується дуже швидко. Зачекати поки готові чіпси охолонуть.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores