
Булочка "Бріош"
Ці булочки бріош традиційно готували ще в XVI столітті у Франції з шести частин, які скріплювалися під час випічки. Бріоши можна спекти штучно кожну в окремих формочках або ж в одну форму зібрати кілька шматочків тіста впритул один до одного. Булочки бріош випікаються із здобного тіста з маслом. У тісто можна додати родзинки, цукати, тертий шоколад. Вони ароматні, пишні і не черствіють кілька днів. Традиційно їх подають до чаювання. Булочки бріош показані при нестачі в раціоні тваринних жирів, білків, вітамінів, мікроелементів, вуглеводів і людям зниженого харчування. Освоївши наш рецепт, ви додасте в даний раціон цю французьку випічку - булочку бріош.
Ingredients
Борошно пшеничне
300 г.
Сіль
за смаком
Дріжді свіжі
1,5 ч. л.
Яйце куряче
3,5 шт.
Цукор
1,5 ст. л.
Екстракт ванільний
за смаком
Масло вершкове
5 ст. л.
Preparation steps
01
У миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Розтерти дріжджі і додати в борошняну суміш.
02
Вершкове масло розрізати на невеликі кубики і прибрати в холодильник.
03
Вбити 3 яйця в миску, додати ваніль, перемішати. Додати яєчну суміш в борошняну.
04
Збити загальну суміш міксером. Замішувати тісто протягом 15 хвилин (при цьому насадка на міксер повинна бути спіралеобразною). Готове тісто не повинно липнути до стінок миски.
05
Додати в тісто кубики вершкового масла із холодильника, повторно замісити протягом 15-20 хвилин.
06
Накрити готове тісто харчовою плівкою, поставити його в тепле місце на 40 хвилин.
07
Розім'яти тісто, сформувати з нього корж розміром в 30 см., поставити в холодильник на 1 годину в морозильну камеру.
08
Розкачати тісто на невеликі кульки, розміром в 5 см. Деко застелити папером, викласти колобки на деко, поставити в тепле місце на 1 годину.
09
На кожній булочці зробити хрестоподібний надріз, змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій до 170 °С духовці протягом 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores