Аранчі з зеленим горошком і моцарелою - Image

Аранчі з зеленим горошком і моцарелою

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Аранчі перекладається з італійської в буквальному сенсі слова як "маленькі апельсини». Свою назву ця страва отримала завдяки насиченому помаранчевому кольору, який виходить після обсмажування аранчі в маслі, що і додає аранчі схожість з маленькими апельсинами. Аранчі вперше виникло на Сицилії. Відтоді воно є улюбленою стравою гарячих сицилійців. Страва являє собою обсмажені кульки з рису діаметром 8-10 см. Іноді в такі кульки в якості начинки кладуть фарш. Але сьогодні ми з вами будемо готувати аранчі із зеленим горошком і моцарелою. Вийде неймовірно смачно і незвично. Спробуйте урізноманітнити ваш раціон і приготуйте таку страву.

Ingredients

Бульйон курячий

1 л.

Масло вершкове

2 ст. л.

Цибуля шалот

0,25 ст.

Рис арборіо

300 г.

Сир пармезан

100 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний свіжомелений

за смаком

Петрушка

2 ст. л.

Яйце куряче

4 шт.

Борошно пшеничне

100 г.

Сухарі панірувальні

200 г.

Зелений горошок заморожений

18 шт.

Сир моцарела

45 г.

Олія рослинна

за смаком

Preparation steps

01

Влити бульйон в каструлю. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню.

02

В окремій каструлі розтопити вершкове масло, всипати подрібнену цибулю шалот, пасерувати протягом 3 хвилин до м'якості.

03

Всипати в каструлю рис, помішуючи готувати 4 хвилини. Після, влити 1 ст. бульйону, готувати поки рідина не випарується. Готувати таким чином рис, вливаючи потроху бульйон, протягом 25 хвилин.

04

Додати в каструлю з рисом пармезан натертий на тертці, 2 ч. л. солі, і 0,25 ч. л. перцю.

05

Викласти на тарілку рис з каструлі, залишити охолоджуватися 10 хвилин. Після, додати до рису петрушку і 1 яйце, перемішати, накрити масу плівкою, покласти в холодильник на 4 години.

06

Деко застелити пергаментом. У мисці збити яйця, що залишилися, в іншу миску висипати сухарі, до сухарів додати сіль, перемішати, в третю миску висипати борошно.

07

Намочити руки, скачати кульки з рисового маси. Моцареллу нарізати шматочками. У центр кожної кульки покласти шматочок моцарели і одну горошину, згорнути всередину, викласти всі кульки на деко.

08

Кожну кульку обваляти спочатку в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях. Налити в сковороду олію, викласти кульки в сковороду, обсмажувати протягом 8 хвилин до золотистої скоринки. Готові аранчі викласти після сковороди на паперовий рушник, після на тарілку.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Аранчі з зеленим горошком і моцарелою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua